Святослав Святохо про тонкощі барної справи

На факультеті готельно-ресторанного і туристичного бізнесу випускник Університету культури, бартендер, бар-менеджер та консалтинг бар-менеджер Святослав Святохо провів майстер-клас із приготування та класифікації алкогольних напоїв.

Влаштували зустріч декан ФГРіТБ Ігор Комарніцький і заступник декана Ксенія Приходько.

Захід відбувся онлайн, однак це не стало перешкодою для цікавого спілкування з молоддю. Святославу 22 роки, він неймовірно талановитий і попри юний вік успішний у своїй галузі, про що свідчить реалізація близько десяти авторських проєктів.

Упродовж майстер-класу бартендер поділився професійним досвідом, розповів про тонкощі барної справи та надав конструктивні поради майбутнім фахівцям сфери готельно-ресторанної справи.

Першою темою обговорення стала коктейльна карта. Спікер наголосив на тому, що бармен повинен уміти комунікувати та прислухатися до гостя, його вподобань і побажань у виборі напоїв. Серед розглянутих були коктейлі-аперетиви, коктейлі-дижестиви, тонізуючі та охолоджувальні.

Святослав детально розповів про специфіку кожного, а також, як правильно їх пропонувати та подавати гостям.

«Авторський коктейль – це поєднання знань та практики з метою створення унікального смаку», – зауважив бар-менеджер.

Під час діалогу зі студентами Святослав Святохо звернув увагу на головні складові успішності: рішучість, упевненість, ризикованість та бажання розвиватись, крім того, надав поради щодо приготування легких різноманітних коктейлів у домашніх умовах. Молодь із захопленням слідкувала за змістовною розповіддю та активно брала участь у спілкуванні з експертом, набуваючи нових знань з фаху та професійної мотивації.

Також Святослав продемонстрував інвентар барменів: мірний посуд (джигер, мензурка), шейкер, змішувальний стакан, барну ложку, відерце для зберігання льоду, щипці та совок для льоду. Акцентував, якщо в шейкері немає ситечка, то для нього потрібен «стрейнер», велике сито для переливання коктейлю в стакан без льоду.

«Для мене барна справа – це мистецтво, релігія та певні канони!» – підкреслив Святослав Святохо.

На завершення в прямому ефірі майбутні готельєри та ресторатори дізналися технологію приготування авторських коктейлів «Гібіскус», «Верона» та «Химерний ананас». Молодь була в захваті від побаченого та щиро вдячна за цікаву зустріч. Спікер пообіцяв поділитися зі студентами факультету готельно-ресторанного бізнесу секретним рецептом напоїв та порадив, окрім навчання в університеті, приділяти увагу саморозвитку: читати книжки, відвідувати майстер-класи та обов’язково накопичувати практичний досвід.