У рамках ознайомчої практики першокурсники факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Університету культури відвідали столичний заклад «Win Bar» та мали змогу поспілкуватись із його співвласником, професійним сомельє Олегом Кравченком.
Фахова зустріч тривала у комплексному форматі: студенти першого курсу ознайомилися з локацією, а старшокурсники, підписники та зацікавлені слухачі доєднувалися за посиланням до платформи Google Meet та прямого ефіру в Instagram профілі @fgritb_official
Представила спікера учасникам заступниця декана факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Ксенія Приходько, повідомивши тему заходу «Win працює: розвиток і досягнення винного бару столиці».
Під час майстер-класу експерт розповів студентам про історію створення бару, його концепцію, перелік нагород, познайомив з винними трендами, продемонстрував меню. Також сомельє провів екскурсію закладом, показавши усі локації та фішку бару – дегустаційну залу, у якій проводяться курси для сомельє, робиться декантація і сабраж та визначається спільно з гостями закладу по-справжньому смачне вино.
На думку Олега Кравченка, професія сомельє – це стиль життя, напевно тому 13 років він віддав улюбленій справі, а ресторанному бізнесу – всі 26.
Студентська молодь дізналась покрокову інструкцію, як розпочати бізнес та віднайти свою нішу на економічному ринку. Разом проаналізували діяльність конкурентів і почули від співвласника, як зміцнювати позиції за рахунок високої якості послуг і перебувати у топі рейтингів столичних закладів.
««Win Bar» – це місце у самому серці Подолу, де атмосфера старого міста наповнюється винними враженнями, – поділився Олег Кравченко і додав: – Ми маємо декілька Всеукраїнських премій «Сіль» та нагороду «Пальмова гілка», усі ці здобутки – це плоди клопіткої та постійної праці над удосконаленням для задоволення наших гостей».
У фіналі зустрічі відбувся розіграш, переможницею якого стала першокурсниця ФГРіТБ й отримала приз – пляшку колекційного безалкогольного вина від сомельє. Студенти факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу прослухали надзвичайно цікавий майстер-клас від майстра своєї справи та засвоїли чимало корисної інформації для майбутньої професії.