Університет культури #StandWithUkraine

 

В умовах війни вся Україна згуртована, як ніколи! Ми єдині у своїй меті до Перемоги! Професорсько-викладацький склад, студенти Університету культури щодня докладають зусиль, щоб якомога швидше наблизити мир в країні, продовжують працювати на освітньому, культурному та воєнному фронтах.

У перші дні війни багато співробітників, викладачів і студентів стали волонтерами та вступили до лав ЗСУ і ТрО, аби боронити свою землю від окупантів.  Зокрема, відомий актор і режисер, заслужений артист АР Крим зірковий викладач кафедри режисури та майстерності актора Ахтем Сеітаблаєв, професор кафедри тележурналістики та майстерності актора, поет-пісняр, телеведучий, сценарист, режисер, народний артист України Петро Мага  та інші.

 

 

На  підтримку ЗСУ  Київський університет культури перерахував  1 мільйон гривень, а ректор університету Михайло Поплавський від себе особисто передав Збройним силам України 2 автомобілі та тепловізори.

Студентська молодь вишу також не стоїть осторонь і «штурмує» культурний фронт. Так, нещодавно Європою стартував благодійний футбольний матч #matchforpeace – stop the war  ініційований ФК «Динамо» Київ.  Масштабний перфоманс між таймами матчу «Динамо» та «Легія Варшава», за участю українських зірок Юлії Саніної (The Hardkiss), Тіни Кароль, Надії Дорофєєвої,  Катерини Павленко («Go_A») та понад 200 вимушених переселенців, які знайшли тимчасовий прихисток у Варшаві, створили випускниці кафедри режисури естради і масових свят Наталія Ровенська, Марія Григорашенко та Наталія Лисенкова. Режисером майданчика була викладач кафедри – Олександра Погуляй. Режисерсько-адміністративною групою перформансу стали студентки різних курсів РЕМС, що на даний момент тимчасово мешкають у Польщі. Це була неймовірна подія, яка показала нашу єдність з Польщею та величезну підтримку  українців польським народом.

 

 

Ще одна культурна перемога – імерсивна інсталяція світового масштабу «Ent» у Берліні вперше зазвучала українською, завдяки студенткам другого курсу кафедри режисури естради і масових свят Поліні Охритковій та Марті Писанко, які стали організаторами та режисерами україномовної версії екскурсії.

Виставка, створена відомою фізикинею та мисткинею Ліббі Хіні, вже майже місяць триває у Берліні, а згодом попрямує до Лондона. Варто зазначити, що до цього моменту вона існувала лише німецькою та англійською. Метою виставки було наголосити на необхідності стати обізнаними, мати власну думку на рахунок вектору подальшого розвитку людства.

 

 

Окрім того, наші студенти і викладачі беруть активну участь в європейських акціях на підтримку України.

У Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Парижі, Дюсссельдорфі, Цюриху та інших містах Європи і  куточках світу українці виборюють Перемогу, засуджуючи агресивні дії росії.

 

 

 

 

Молодь кафедри графічного дизайну, в свою чергу, сприяє збору коштів УВКБ ООН (Управління Верховного комісара ООН у справах біженців) для допомоги постраждалим українцям.⠀

В Мадриді (Іспанія) відкрилась міжнародна виставка плакатів «Fama», присвячена допомозі Україні. Всі плакати-учасники виставлені на сайті. На них можна відправити донат в євро, а отримані кошти надійдуть до ООН, які в подальшому спрямовуються  на допомогу українцям в країнах Європи.

В проєкті взяли участь: Катерина Сюмар (1 курс), Дарина Усманова (1 курс), Діана Данченко (1 курс), Яна Резекіна (1 курс), Єлизавета Гунько (2 курс), Ірина Гошко (4 курс), Валерія Лазебнюк (5 курс).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Патріотичні плакати студентів, випускників і викладачів кафедри графічного дизайну відтепер надихають наших захисників.⠀

Три комплекти мотиваційних плакатів відправлені у пункти ТрО міста Києва, на знак безмежної вдячності за мужність та оборону нашої держави.

 

 

 

 

 

 

Продовжуючи говорити мовою творчості, об’єднуючи людей, студенти Університету культури (РЕМС) Анна Лелюшкіна та Катерина Сірко створили патріотичне дійство з українськими дітками на підтримку України в Німеччині.

 

 

А в місті Аренсбург (Німеччина) Катерина Сірко проникливо та емоційно заспівала Гімн України на благодійному концерті.

 

 

Закликаючи до миру в Україні та всьому світі, Мартіна Фелоненко – студентка факультету театру, кіно та естради (РЕМС), стала голосом українського народу у Словаччині.

Вона розпочинала та закінчувала виступ на сцені під гаслом: «Слава Україні!», а її голос та промову почула уся Європа.

 

 

Cтудент кафедри режисури естради і масових свят Володимир Юрченко зняв документальний ролик про оборону Києва. Його робота за лічені дні зібрала 1,5 млн. переглядів на YouTube відомого британського видання The Guardian.

Хлопець дав можливість усьому світу побачити не тільки жахливі реалії війни, а й продемонстрував переживання та особисті думки наших захисників.

Володимир впевнений, що ми переможемо, адже такий неймовірний український народ, завдяки своїй силі духу та єдності, зможе показати власну міць усьому світу.

 

 

З Україною у серці! Разом до Перемоги! Слава Україні! Героям Слава!

Консультація
Заповни форму і наші консультанти швидко та якісно нададуть тобі будь-яку інформацію зручним для тебе способом комунікації.

    [_date] [_time]