Майстер-клас з імпровізації від Володимира Шумка

 

На кафедрі продюсування та шоу-бізнесу відбувся майстер-клас українського телеведучого, сценариста, актора театру імпровізації «Чорний квадрат», гумористичних телепроєктів «Improv live show» і «Жіночий квартал» Студії «Квартал 95» Володимира Шумка.

Кар’єра В. Шумка починалась із роботи ведучим, потім це стало йому менш цікавим, з’явилось бажання розвиватись далі. Невдовзі запропонували спробувати себе в театрі «Чорний квадрат». Відтоді він почав професійно займатись акторською майстерністю в комедійному напрямку.

Гість розповів, що головне в імпровізації – це командна співпраця, багатозадачність і комунікація з глядачем. За його словами, актори-імпровізатори під час виступу часто використовують жарти, кумедні історії, анекдотичні випадки, які колись траплялись із ними в житті.

 

 

Студенти поцікавились, як перебороти страх перед публікою, сценою та камерами. Володимир зауважив, що все одно мандраж є перед кожним виступом. Адже не можна підводити людей, які витратили свої кошти й час, аби прийти на ваш концерт. Чим більше досвіду, тим звичніше в подальшому це все буде сприйматись для психіки.

Також спікер поділився з молоддю, чому він обрав саме гумор. «Це пішло ще з дитинства. Коли до батьків постійно приходили гості, мене завжди кликали розповісти якийсь жарт. Потім у школі я зрозумів, що можу смішити однокласників, а сам стримуватись і не сміятись, аби не отримати прочухана від учителів. До того ж гумор – це своєрідний захист у соціумі. Харизма і почуття гумору можуть перекрити інші недоліки в зовнішності чи характері».

На запитання, чи боявся Володимир колись не розсмішити когось, він відповів, що згодом починаєш розуміти: «зайде» жарт чи ні, що смішно, а що ні. «Люди, приходячи на мій концерт, уже довіряють мені в плані гумору. Для артиста важливо кайфувати на сцені, а не намагатись розсмішити. Тоді й глядачі будуть отримувати задоволення від виступу».

image image image

 

Володимир Шумко зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення він і його колеги з команди не розуміли, що робити з гумором далі, тому, допомагаючи нашим захисникам, паралельно створили проєкт «Превентивний удар», в якому придумували безглузді новини і відправляли їх у пабліки русні, де та їх коментувала. Далі з’явився канал «ЖАБАГАДЮКА», на якому коміки презентують український розважальний контент для покращення настрою співвітчизників.

Студентам майстерні шоу-бізнесу було цікаво дізнатись від Володимира, що складніше, придумати жарт заздалегідь чи зімпровізувати. «Глядачі нам дають певний кредит довіри, бо розуміють, що це імпровізація, придумане тут і зараз. І заздалегідь створений жарт можливо й не «зайшов» би. Але, на мою думку, імпровізувати краще, і, звичайно ж, складніше», – відповів ментор.

 

image image image

 

Гуморист влаштував для молоді тренінг з імпровізації, де постав у ролі інтерв’юера, а учасникам потрібно було спілкуватися, використовуючи лише слова на одну задану літеру. Головне було – закласти сюжет подальшої історії з інтерв’юером, а далі розвивати події за законами драматургії: зав’язка, розвиток дії, кульмінація, розв’язка. Тож усі добре розважились і спробували себе в жанрі експромту.

 

image image image

Наприкінці майстер-класу Володимир Шумко порадив студентам шукати натхнення у фільмах, інтерв’ю, черпати звідти щось нове, дослухатись думки професіоналів своєї справи. «У вас зараз є можливість знайти себе. Кожен має зробити себе сам. Ви не станете одразу суперзіркою. Старанно навчайтесь, розвивайтесь, багато працюйте і досягайте успіху».

 

Консультація
Заповни форму і наші консультанти швидко та якісно нададуть тобі будь-яку інформацію зручним для тебе способом комунікації.

    [_date] [_time]