Театральна прем’єра музичної вистави «Шулер’s»

 

Студенти 4-го курсу групи ТА-29 кафедри режисури і майстерності актора представили дипломну роботу – музичну виставу «Шулер’s» за мотивами п’єси М. Гоголя «Гравці». Викладачка курсу – Валерія Дмитрівна Штефюк, майстерня – Володимира Вікторовича Горянського.

Легка комедійна вистава з музичними і танцювальними номерами занурила глядачів в атмосферу гри, азарту та, притаманній Миколі Гоголю, містики.

 

 

Основна ідея спектаклю – погляд на шахрайство та хабарництво, як повсюдні та невикорінні суспільні явища. Всі події відбувалися у трактирі готелю провінційного містечка. Роль власниці готелю майстерно виконала Валерія Костюк. Граційністю, вокалом і хореографічними номерами дивували Катерина Ларіонова, Дар’я Селезень, Марія Хахуляк, Діана Попова та Анна Хоменко.

 

 

Сюжет вистави «Шулер’s» тотожний класичному драматургічному твору М. Гоголя «Гравці», та все ж постановка мала оновлену інтерпретацію через використання нових символів, музичного оформлення, виконання спеціально написаних авторських пісень до спектаклю та хореографічних номерів.

 

 

 

Трійка шахраїв Вальтон (Олександр Якобчук), Флеш (Олексій Дзюбенко) та Шістак (Ернест Єгізарян) дізнаються про приїзд відомого карткового гравця Іхарєва (Дмитро Вінницький), який нещодавно виграв 80 тисяч, і вирішують ошукати його. При первинному знайомстві роблять вигляд, ніби не знають про здібності Іхарєва майстерно володіти картами і наявністю крапчастої колоди. Він цілеспрямовано сідає грати з ними, щоб дізнатися про вміння цієї кампанії, адже чутки про них вже давно мандрують світом. Під час гри картярі зізнаються Іхарєву, що самі вони такі ж шулери, як і він, і пропонують увійти в їхню компанію. Іхарєв, у свою чергу, розповідає їм про свою містичну музу гри Аделаїду та вміння з її допомогою розпізнавати карти, і з радістю дає згоду на пропозицію.

 

 

Тим часом троє друзів повідомляють Іхарєву, що в готелі проживає поміщик Глов, який заклав свій маєток через весілля доньки і має ось-ось отримати за нього двісті тисяч. Вони запрошують Глова-старшого (Владислав Цехмейструк) до себе пограти і дізнаються, що той їде додому, а чекати на гроші залишає свого сина Олександра.

 

 

 

Після від’їзду Глова-старшого компанія запрошує Олександра, який мріє стати гусаром, і переконують того, що справжній гусар має грати в карти. Глов-молодший (Владислав Волинець) програє компанії двісті тисяч і залишає їм вексель на ці гроші.

 

 

Пізніше до трактиру приходить чиновник Псой Стахіч (Олексій Вербицький), який шукає Глова-молодшого. Він каже, що гроші можна буде отримати в казначействі не раніше, ніж за два тижні. Шахраї пропонують чиновнику хабар за якнайшвидший розгляд справи. Потім Вальтон, Флеш і Шістак розповідають Іхарєву, що їм потрібно терміново від’їжджати.

 

 

Вони пропонують Іхарєву, який нікуди не поспішає, віддати їм вісімдесят тисяч, взявши замість грошей вексель від Глова на двісті тисяч. Іхарєв погоджується та радіє своєму збагаченню. Раптом з’являється Глов-молодший, який повідомляє, що ні він, ні Глов-старший, ні Псой Стахіч не були тими, за кого себе видавали, а були підставними особами, найнятими шулерською трійцею. Тим часом, обдуривши всіх, троє шулерів їдуть із міста. Іхарєв збирається бігти до суду, але потім усвідомлює дурість цієї думки та вимовляє обурену промову про те, що навколо одні шахраї.

 

 

Після перегляду вистави напевно кожен зробив висновок, що життя, як бумеранг, що віддаси – подібне повертає, збрешеш – то вже брехні не оминеш, ошукаєш когось – тебе ошукають, і яким би хитрим чи вивертким ти не був, завжди знайдеться той, хто тебе перехитрить.

 

 

 

По завершенні спектаклю глядачі ще довго тримали на сцені акторів вигуками браво та аплодисментами, блискуча гра і вдала постановка отримали безліч схвальних відгуків та компліментів.

Консультація
Заповни форму і наші консультанти швидко та якісно нададуть тобі будь-яку інформацію зручним для тебе способом комунікації.

    [_date] [_time]