Щотижнева рубрика факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу з успішними випускниками цього разу продовжилась із Вікторією Нестеровою, директоркою ресторанів «В’єтнамський привіт» та «Китайський привіт» столичного фуд-холу Kyiv Food Market.
Випускниця досягла успіху завдяки своїй організованості, твердості намірів і колосальній праці над удосконаленням себе і своїх професійних скілів.
Познайомила учасників зустрічі, серед яких були студенти та абітурієнти, з пані Вікторією ведуча рубрики, заступниця декана факультету Ксенія Приходько.
В ході стріму Вікторія Нестерова поділилась історією власного успіху, пригадавши спочатку шкільні роки і мрії, пов’язані із професійним майбутнім. Ким стати і за якою спеціальністю навчатися, вона замислювалась ще у старших класах, та головним було для неї – робота до душі. Вікторії було складно визначитись, але одного разу, тоді ще школярка, натрапила на інтерв’ю відомої української рестораторки Маргарити Січкар, яка чітко, правильно і красиво розповіла про ресторанний сервіс в Україні та яким він має бути. Із того часу випускниця мріяла стати такою ж крутою фахівчинею, а вже згодом вирішила навчатись за освітньою програмою «Менеджмент готельно-ресторанного і туристичного бізнесу» у престижному столичному виші.
«Коли я стала студенткою факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу в університеті культури, то зрозуміла, це моє!».
Працювати Вікторія почала з першого курсу, доволі успішно поєднуючи роботу й навчання. «Я прийняла цей виклик, бо прагнула бути фінансово незалежною. Це загартувало мене та допомогло отримати необхідний фаховий досвід».
Стосовно вищої освіти спікер зауважила, що її здобуття є важливим етапом особистісного та професійного становлення молоді, зокрема для майбутніх готельєрів і рестораторів.
«Фахівці, котрі опановують теоретичні засади у виші та паралельно набувають практичних навичок, є цінними кадрами для працедавців».
Також Вікторія зосередила увагу студентів на тайм-менеджменті. Зазначивши, що люди не вміють планувати свого часу, і це неабияк позначається на їхній продуктивності в роботі та особистому житті. Вона порекомендувала якомога раніше вчитися це робити, ставити собі дедлайни та дотримуватись їх.
Директорка відомих ресторанів порадила молоді користуватись Матрицею Ейзенхауера. Це метод тайм-менеджменту, який допомагає правильно розставляти пріоритети і визначати послідовність у виконанні завдань.
Матриця включає в себе 4 блоки:
На завершення цікавого стріму В. Нестерова висловила абітурієнтам і студентам цінні настанови.
«Помилки вчать нас. Важливо вчасно їх усвідомити, зробити правильні висновки і тоді життя дає шанс для подальшої реалізації.
Колись, на певному етапі життя, я думала, що все на світі знаю. І саме в цей момент я перестала вчитись, розвиватись та рухатись уперед. Якби я вчасно не усвідомила цю помилку тоді, навряд чи досягла того, що маю зараз.
Тож не бійтесь нічого. Вчіться аналізувати інформацію, дізнавайтесь щось нове, поглиблюйте знання та не зупиняйтесь на досягнутому», – мотивувала молодь успішна випускниця ФГРіТБ.