«Як зробити з івенту подію»

 

На кафедрі івент-менеджменту університету культури відбувся майстер-клас у форматі онлайн від Олександра Висоцького – режисера фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Fest» та засновника «Тост Fest», громадського і культурного діяча, зіркового випускника й викладача вишу.Влаштував фахову зустріч для молоді студентський декан факультету івент-менеджменту та шоу-бізнесу Артем Макух у рамках проєкту студпарламенту з організації заходів для студентів вишу.

В університеті культури Олександр здобув вищу освіту у 2010 році й одразу почав працювати на різних корпоративах, розуміючи, що за роки студентства та роботи в індустрії івент у нього з’явилось багато друзів серед піарників, режисерів, хореографів, акторів, співаків. Тож усі важливі знайомства, зв’язки, які встановлюються у виші, неодмінно знадобляться молоді в подальшому професійному житті.

 

 

О. Висоцький розповів про те, як перетворити івент на справжню подію. Адже він чітко відокремлює поняття «івенту» та «події». За його словами, івент – це соціально організована кимось подія. Подія ж – може відбутись навіть, коли її ніхто не організовує. Це момент, який дещо змінює життєвий шлях.

«Навіть у такий складний час нам необхідні івенти. Вміння створити івент – це навик, який потрібен буде у житті кожному. Жодна людина не може жити без свята», – висловив переконання спікер.

 

 

Олександр Висоцький пояснив, що подія може існувати без івенту. Івент же обов’язково повинен бути створений під певну подію, мати підґрунтя. Всі івенти приурочують до якогось свята. До Дня Незалежності України, наприклад, створюють багато івентів, тому що це велика історична подія.

«Крутий івент – це івент, в якому б’ється серце. Треба, щоб був «wow-ефект». Залишити слід, аби люди захотіли повернутися в цей момент. Справжня подія змінює людину. Івенти забуваються, а історичні, висококласні, доленосні події запам’ятовуються», – наголошував Олександр.

 

 

Також гість підкреслив, що справжній івент, який стане подією, насамперед, має об’єднати людей і подарувати їм емоції та виправдати очікування, заради яких вони прийшли, тож потрібно створити відповідну до їхніх потреб атмосферу. Психологічний і фізичний комфорт – є незмінною складовою успішного заходу.

На прикладі такої події як концерт Олександр виокремив основні фактори його вдалого проведення. За порадами івентора, окрім якісного звуку та віддачі артиста на сцені, необхідно починати захід вчасно, також важливі наявність вбиралень, гардеробу, якісна організація, клінінг. Стосовно роботи ведучого на сцені на інших івентах спікер зазначив, що не варто жартувати на суперечливі теми: сексизму, зовнішності чи зайвої ваги людей, політичних або релігійних поглядів.

 

 

«Ви маєте знайти зерно івенту, про що ця подія, який сигнал вона надсилає світу та продумати ідею подачі.

І обов’язково любіть людей, для яких ви створюєте свято, що може стати початком або продовженням чогось прекрасного у житті», – сказав, завершуючи майстер-клас, Олександр Висоцький.

Консультація
Заповни форму і наші консультанти швидко та якісно нададуть тобі будь-яку інформацію зручним для тебе способом комунікації.

    [_date] [_time]