Зірковий майстер-клас від Дяді Жори

 

На кафедру продюсування і шоу-бізнесу з майстер-класом до студентів завітав Дядя Жора (Вадим Мичковський) – український шоумен, відомий телеведучий, гуморист, продюсер, власник топової івент-агенції «Дядя Жора Company», а також виконавець авторських пісень та актор.

Студентська молодь радо вітала зіркового гостя, людину-свято, який відразу налаштував усіх присутніх у залі на хвилю позитиву та яскравих емоцій.

За плечима Вадима Мичковського чимало здоланих доріг та великий доcвід роботи у сфері шоу-бізнесу. Народився Дядя Жора у Хмельницькому, в сім’ї юристів. 1998 року отримав диплом юриста у Хмельницькому університеті управління та права. Три роки працював юрисконсультом у банку. Будучи студентом, очолив університетську команду КВК «Три товстуни», звідти й зародилася його любов до акторства та гумору. 1993 відкрив у Хмельницькому піцерію «Три товстуни», пізніше – продуктовий магазин, кафе, рекламне агентство і газету оголошень. У 1996 році започаткував перше в Україні івент-агентство повного циклу «Дядя Жора Company», яке нині має більше двадцяти років досвіду.

 

 

У 2006 році переїхав до Києва, був одним із резидентів «Comedy Club Ukraine». Восени 2008-го став учасником проєкту «Танцюю для тебе» на «1+1». Із 2009-го – продюсер та ведучий «Бігуді шоу», жіночого комедійного шоу на каналі «ТЕТ», на основі якого було створено гурт «Bigudi» (2012). З 2010 один із ведучих вечірнього гумористичного шоу «ГПУ» на каналі «1+1» та ведучий камеді «Бігуді шоу» на «ТЕТ».

У 2012 році став організатором та ведучим серії концертів «New Comedy UA». Із 2013 – актор та продюсер у скетч-шоу «Панаєхало» та «Дві смужки». 2016 рік – ведучий ранкової рубрики «Погода із Дядею Жорою» на ТРК «Україна» у програмі «Ранок з Україною», а у 2017 став продюсером гуртів «Action» та «Opium».

На його творчому рахунку також авторська телепередача на каналі «1+1» «Анекдоти з Дядею Жорою», участь у телепроєктах «Файна Юкрайна», «Ліга сміху» та інших.

Багатогранність зіркового гостя вражала майбутніх фахівців шоу-бізнесу, тому питань було безліч до нього про саму індустрію, івенти, процес продюсування та секрети успіху.

Дядя Жора радо ділився своїм досвідом, навіть по секрету розповів про свої нові проєкти, які чекають запуску, та закликав молодь не боятися експериментувати, не стояти на місці, шукаючи свою нішу, та вірити в себе.

 

 

«Шоу-бізнес, в першу чергу – це творчість та магія, тут грають велику роль тести та спроби. Потрібно все планувати і ставити ставки на свої таланти. В університеті культури ви всі творчі люди і на вашому шляху до успіху, зазвичай, виникатимуть тимчасові труднощі, не опускайте руки і йдіть до своєї мети. Одне не пішло, робимо інше, наступне точно залетить. Поки ви не спробуєте, не зрозумієте, що ваше і що вам подобається робити. А без любові до професії, відданості та завзяття – успіх не прийде».

Щодо можливості гармонійного поєднання особистого життя і роботи в шоу-бізнесі спікер відповів: «Шоу-бізнес – це постійні відрядження, тусовки, проєкти, зустрічі, репетиції, перемовини, немає графіку, щось складно, десь щось не виходить. Але хто любить неспокійний спосіб життя, це для вас.

Ностальгуючи про власні студентські роки, Вадим мотивував молодь сумлінно та наполегливо навчатись: «Студентство – це найкласніший час, «золотий час», який ви будете згадувати, як найлегший та найпозитивніший період, бо потім піде реальне життя. Ви маєте зараз навчитися всьому, стати універсальними у всіх напрямках професії. Все, чому ви зараз навчитеся, вам знадобиться в майбутньому – фахові предмети, знання з психології, мистецтва перемовин, юриспруденції, менеджменту, маркетингу, соціальних комунікацій стануть вашим капіталом. Не лінуйтеся зараз вчитися і набувати навичок від ваших викладачів, запитуйте, цікавтеся тонкощами майбутньої професії, бо після університету кожні додаткові тренінги чи курси коштують немалих грошей. Тому вбирайте в себе всю інформацію, що отримуєте».

Ментор наголосив, що у сфері шоу-бізнесу потрібно цінити спілкування, комунікації, зв’язки та дружні відносини: «За гроші не все можна купити, знайомі люди завжди стануть в нагоді та допоможуть. Не реагуйте на провокації, не конфліктуйте. Перед тим, як висловлювати думку, думайте про наслідки».

 

 

На питання студентів, як створити успішний івент, Дядя Жора зазначив: «Спочатку організуйте і проведіть хоча б один захід. І ви зрозумієте всі тонкощі та надважливі моменти, а вони всі важливі. «Успіх криється у дрібницях». Також потрібно вміти заряджати людей позитивною та кайфовою енергетикою, відразу скеровувати атмосферу заходу, зуміти розслабити аудиторію. Є, звичайно, такі «енергетичні вампіри», але ви маєте навчитися взаємодіяти навіть з ними».

Спікер обговорив зі студентами і найболючішу тему сьогодення війни росії з Україною, зазначивши, що зараз кожен на своєму фронті старається щось зробити, щоб наблизити Перемогу. Розповів, що разом з Олександром Педаном займається волонтерством. Вони приїздили до рідного Хмельницького і звідти з командою відправляли в гарячі точки допомогу військовим та цивільним, постраждалим від війни. Нині вирішили допомагати недоношеним дітям, яких виходжують в обласному перинатальному центрі у Хмельницькому. «Від початку повномасштабного вторгнення майже за чотири місяці ми об’їздили 10 районних містечок, зустрічалися з дітками тимчасово переселеними, волонтерили, збирали кошти на ЗСУ, проводили благодійні заходи».

Щодо прогнозів після Перемоги подальшого розвитку своєї івент-агенції «Дядя Жора Company» зірковий гість акцентував:

«Зміни будуть, як і у всіх, і ми будемо ще з більшим завзяттям працювати, адже людям потрібно більше позитиву, більше гарного настрою, всі, хто наближений до івент-індустрії, будуть при роботі. Є чимало нових проєктів, які зв’язані не тільки з івентом, а й з продакшеном. Будемо робити якісний український контент».

 

 

Дядя Жора подякував студентам за їхню активність та зацікавленість майбутньою професією.

«Шоу-бізнес – це емоції, драйв, адреналін, після заходів ти втомлений, але хочеш продовження, ти отримуєш неймовірний заряд і неповторні враження від своєї роботи. Бажаю вам всім «успішного успіху!»».

Консультація
Заповни форму і наші консультанти швидко та якісно нададуть тобі будь-яку інформацію зручним для тебе способом комунікації.

    [_date] [_time]