Зірковий майстер-клас від Геннадія Вітера

 

На кафедру продюсування і шоу-бізнесу з майстер-класом до студентів завітав Геннадій Вітер – відомий український співак, телеведучий і телепродюсер.

Молодь радо вітала гостя, ментор у відповідь зазначив, що радий всіх бачити і сповнений надії на продуктивну та емоційну зустріч.

 

 

Розпочав майстер-клас Геннадій з обговорення змін в українському шоу-бізнесі після 24 лютого. Зазначив, що він сам по собі є перфекціоністом і планує все на роки, та після повномаштабного вторгнення росії до України почалося інше життя, все, що планував, вибудовував – стало непотрібним. Війна внесла корективи в життя кожного та кожної. Також поділився, що його здивувала поведінка деяких колег, як і ниття українських артистів за кордоном, таке лише більше засмучує.

 

 

Геннадій відразу висловлив свою позицію щодо війни і щиро та відверто ділився думками з приводу того, що відбувалось.

«Кожного дня я намагався щось робити, була паніка напочатку, проводив час із друзями вдома, влаштовував притулок для своїх, намагався триматися та усміхатися до інших. Потрібно насамперед шукати нові маршрути, що давати аудиторії. Налаштовувати себе на краще, визнаючи реалії», – сказав Г. Вітер.

 

 

Спікер підіймав ряд актуальних питань з шоу-бізнесу на обговорення зі студентами і в формі дискусії вони спільно знаходили відповіді.

Також Геннадій із вдячністю відзначив артистів, котрі розповідали і розповідають за кордоном, що коїться в нашій країні та додав: «Так само важливими є виступи артистів в Україні, які своєю творчістю підтримують дух нації і теплом сердець обіймають кожного».

 

 

Геннадій залишається справжнім у кожній ситуації, таким, яким він є. Дуже багато бачив горя, коли возив гуманітарку по різних місцях, помітивши, як люди, навіть залишаючись без нічого, були щасливі та усміхалися, висловлювали подяку за допомогу. Він звик усміхатися, адже необхідно давати віру та надію іншим, звик не показувати своїх особистих переживань і проблем.

«Сила людей та сила нації в їх єдності», – наголосив Геннадій Вітер.

 

 

Gena Viter уже багато років у шоу-бізнесі. Уродженець Миколаєва, переїхав до Києва у 24 роки. Перший час доводилося працювати відразу на кількох роботах, зокрема, музичним редактором і паралельно в торгівлі. Згодом він зрозумів, що ринкова економіка – не його, більш цікавими є шоу-бізнес і телебачення. У 2007 році волею долі потрапляє в якості журналіста до одної з рубрик програми «Шоуманія». Продюсерам сподобалося, який вигляд має Геннадій Вітер в кадрі, і вони запропонували йому зробити власне телешоу – так народився легендарний телепроєкт «Аналіз крові». До 2009 року вийшло понад сто випусків, передача стала однією з найрейтинговіших на Новому каналі. Окрім ведучого, він також обіймав посаду продюсера. У 2011 році Геннадій Вітер створив власний продакшн «Вітер груп», що спеціалізується на виробництві телепрограм. Із 2017 року артист продюсує відому музичну премію «Музична платформа», також виступав ведучим на кожному зі звітних концертів. У 2018 році Геннадій Вітер став музичним продюсером каналу «Україна». Має багато музичних нагород як виконавець поп-музики, зокрема, володар премії «Золотий грамофон» та Національної музичної премії «Українська пісня року».

 

 

Відомий продюсер радо ділився зі студентами-початківцями лайфхаками успішності проєктів, на що першочергово потрібно звертати увагу, щоб у майбутньому стати справжніми професіоналами своєї справи. Серед них:

– регулярно відстежувати тренди та адаптувати бізнес під них;

– будні продюсера – постійна робота з творчими колективами та організація креативного процесу; продюсер повинен вміти оцінити професіоналізм операторів, режисерів, освітлювачів, звукорежисерів та інших учасників проєкту;

– знайти і грамотно інвестувати кошти та отримати максимальний прибуток;

– і найголовніше – займатися тим, що буде важливим не тільки для вас, а й для суспільства.

На питання від студентів щодо найбільш значимої нагороди відповів: «Нагорода, це коли твої пісні замовляють». Також поділився, що полюбляє складних людей, поряд з якими неможливо розслабитись.

 

 

Спікер обговорив із молоддю тематику війни в творчості артистів та появу на цьому тлі нових імен, також прогнозували після Перемоги подальший розвиток українського шоу-бізнесу.

«Поряд із фронтом військовим, волонтерським, інформаційним існує ще й культурний фронт, на якому відбувається боротьба за настрої суспільства. Всі радіостанції країни викинули зі своїх ефірів усе російське. І це теж сприяло появі потужного пласту патріотичної та соціальної української музики. Щотижня зявляються сотні нових українських пісень. Зараз час появи багатьох нових імен, талантів, які впевнено набирають обертів.

Із кожним роком українська музика стає все цікавішою, професійнішою та різноманітнішою.

Актуальна музика зараз і буде актуальною – українська, у першу чергу, і це музика різних стилів та напрямків. Деякі країни завжди дивувалися, як Україна тримає планку, створює потужну музику гарної якості. Сьогодні якість контенту має бути на декілька голів вище, ніж того раніше потребувала аудиторія».

 

 

На думку Геннадія Вітера, всупереч складним реаліям, потрібно зберігати ентузіазм до життя, «дихати на повну», бути відкритими до спілкування, розвиватись, прагнути нових можливостей і професійної реалізації.

«В умовах війни перед кожним із вас стоїть питання, що робити далі. Як би це дивно не звучало, нині час нових можливостей. Потрібно не втратити психічне здоров’я, думати про себе, бо від цього залежить і взаємодія з іншими, думати про саморозвиток. Поставте питання: «Ким я себе бачу через декілька років у сфері шоу-бізнесу. Будьте відкритими і стукайте в усі двері. Зараз всі в одному човні, усім складно, та я вірю, що індустрія буде працювати. Від кожного з нас залежить, що буде завтра. Якщо є якісь ідеї, їх необхідно озвучувати. Треба дихати на повну, шукати, як проявити себе, де тільки можна, бо нічого не соромно! Соромно – нічого не робити, і головне – не боятися! Ламайте стереотипи і створюйте цікаві проєкти. Шанс на роботу та кар‘єру є у всіх».

 

 

Gena Viter щиро подякував студентській молоді за активність та надихаючу атмосферну зустріч: «Бережіть себе, свої нерви, будьте кохані, кохайте це дуже важливо. Будьте зухвалими та трішки божевільними у своїх ідеях, живіть на повну!».

Консультація
Заповни форму і наші консультанти швидко та якісно нададуть тобі будь-яку інформацію зручним для тебе способом комунікації.

    [_date] [_time]