Зірковий майстер-клас від Євгена Кота

 

Відомий український хореограф-постановник, переможець шоу «Танцюють всі. Битва сезонів», «Танці з зірками 3», режисер-постановник номерів для шоу «Х-фактор», «Україна має талант», актор першого плану 3d-шоу «Барон Мюнхгаузен» і «Вартові мрій», суддя популярного телепроєкту «Україна має талант», зірковий викладач та випускник університету культури Євген Кот провів для студентів факультету хореографічного мистецтва майстер-клас.

Представила спікера декан факультету хореографічного мистецтва Ольга Бігус, яка акцентувала увагу студентів на великому професійно-практичному досвіді Євгена Кота, зазначивши, що ті знання, уміння та навички, які вони отримають під час майстер-класу, стануть живильним джерелом їхньої успішності в майбутній професії.

 

 

Євген Кот запропонував молоді провести майстер-клас у форматі діалогу, спонукав не соромитися і ставити запитання навіть якщо, можливо, їхня думка хибна, бо лише через діалог або дискусію народжується істина. «Ніколи не соромтеся! У вашій професії ви маєте бути дещо нахабними. Якщо не будете проявляти себе, так би мовити «продавати», – не досягнете успіху. Серед великої аудиторії ви маєте виділятися, щоб вас помітили, йти попереду інших. Розкачуйте себе і в порівнянні з тими, хто віддається на 100 відсотків, віддавайтесь на 130!».

 

 

Питаннями для обговорення на майстер-класі стали: що таке постановка, як вона створюється та головні складові вдалої постановки.

За словами спікера, постановка – це синтез і взаємодія мистецтв, що відображають певну історію. У постановці може бути, а може і не бути драматургії. Головне вона має емоційно впливати, щоб глядач пережив, відчув і повірив в те, що відбувається. У глядацькій залі абсолютно різні люди і потрібно створювати такий сильний емоційний вплив, щоб втримати увагу всіх.

 

 

Вплив залежить від стовідсоткового гармонійного поєднання – теми, музики, стилю, характеру, продуманих образів, хореографії, реквізиту, сценографії. Такі фільми чи постановки сприймаються на одному диханні. Драматургія, зміна подій та цілісність матеріалу ключ до успішної постановки.

 

 

Як приклад вдалої постановки, Є. Кот назвав шоу «Вартові мрій», де він був солістом. «Правильно побудовані події занурили глядача повністю в те, що відбувалося на сцені», – зазначив актор.

 

 

Студенти факультету хореографічного мистецтва разом із зірковим викладачем вирішили «розібрати» один з перформансів, чому він успішний, а чому ні, щоб мати досвід для своїх постановок.

 

 

Молодь запропонувала хореографічну постановку (джаз-модерн), яку маестро виконував у парі з Ксенією Мішиною під час «Танців з зірками» (2019). Є. Кот розповів, як правильно вибудовувати історію в танці, пов’язуючи її з темою кожного ефіру на проєкті.

Обговорив з молоддю емоційну складову, побудову та відображення сюжету, а також поділився своїми навичками та професійними секретами.

 

 

«Номер з Ксенією Мішиною класно сприймався, тому що ми підібрали близьку тему для неї, адже син є головним в її житті. До того ж ця тема близька кожному. Через алегорію, що маленький син для неї є дорослим, він надає їй сили, підтримує та захищає, і вона тендітна жінка стає сильнішою поряд з ним. Любов матері та сина – велика сила та взаємозв’язок.

Сюжет – це основа виступу, глядач занурюється в атмосферу і якщо немає гармонійного поєднання музики та образу, то все ламається. Коли глядача неймовірно захоплює, і ви співіснуєте в цьому образі, виникають емоційні припливи, так звані «мурахи». З першої ноти та з першого руху має відразу бути гармонія. Відповідні паузи в музиці, подія, подія, подія … Якщо ми просто почнемо танцювати, не насичуючи картинку подіями, це буде не цікаво.

За допомогою пластики, рухів показати, що то дитя матері, і це є звернення до емоцій глядача. Правильне світло, графіка, хореографія, сценічний простір, декорація, аранжування – історія така ефімерна, наче сон.

Кожну драматургічну подію ви повинні продумати і так би мовити «продавати», як бачить її глядач. Створили постановку – зняли на камеру. Продивились її як глядач і зробили висновок, що я побачив. Емоційні впливи пов’язані з акторською майстерністю. Все має гармонійно поєднуватися і захоплювати подих».

 

 

Студенти на прохання хореографа спробували назвати емоційні «гачки» постановки, що викликали найбільші емоції у них як глядачів та тримали в атмосфері танцю, і з цим вони вдало впоралися.

По завершенні майстер-класу зірковий викладач поставив завдання студентам на наступну зустріч проаналізувати на їхній вибір будь-яку постановку, що їм сподобалася, і підготувати доповідь.

 

 

Гучними аплодисментами молодь дякувала Євгену Коту за змістовний майстер-клас та із задоволенням фотографувалася з улюбленим майстром.

 

 

 

 

Консультація
Заповни форму і наші консультанти швидко та якісно нададуть тобі будь-яку інформацію зручним для тебе способом комунікації.

    [_date] [_time]